Verhaal

SV Dalfsen voetbal en René Eijkelkamp

SV Dalfsen voetbal en René Eijkelkamp

René Eijkelkamp kwam op 6 april 1964 ter wereld in Zwollerkerspel, als zoon van een nijvere marskramer. Op 6-jarige leeftijd werd hij lid van SV Dalfsen en debuteerde in de E-jeugd. Al snel bleek, dat René over de nodige voetbaltalenten beschikte en dat ontging ook de scouts van Go Ahead niet. Op 17-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de Deventer eredivisieclub en toen ging het snel met de voetbalcarrière van René. Hij was nog maar 17 jaar toen hij al in het eerste elftal werd opgesteld, nota bene tegen het grote Ajax. Na 5 seizoenen maakte hij de overstap naar Groningen. René ontwikkelde zich verder en wist zich nationaal en internationaal in de kijker te spelen door constant te spelen en veel doelpunten te maken. Dit resulteerde in 1988 in zijn eerste interland in een wedstrijd tegen Italië. In totaal speelde hij 6 keer in het Nederlands elftal.

Op het internationale vlak meldde de Belgische topper KV Mechelen zich bij René. Na drie jaar Mechelen en aan- sluitend drie jaar Club Brugge, toonde de Nederlandse topclub PSV interesse in René. Hij tekende een contract voor twee jaar in Eindhoven. In de nadagen van zijn carrière kwam er zowaar nog een aanbieding vanuit de 1e Bundesligaclub Schalke '04, waar de ervaren spits ook twee jaar speelde. Op 22 mei 1999 sloot hij zijn actieve loopbaan als profvoetballer af.

 

Na het behalen van zijn diploma coach betaald voetbal werd René in 2002 aangesteld als assistent-trainer bij Co Ahead Eagles en twee jaar later bii PSV. Als vervanger van Erwin Koeman nam hij plaats op de bank naast hoofdcoach Guus Hiddink. In 2006 stapte hij over naar FC Twente en sinds kort is René samen met zijn broer Harold actief als spelerbegeleider voor profvoetballers. René heeft gedurende zijn gehele carrière een intensieve band gehouden met Dalfsen. Gedurende zijn co-trainerschap bij PSV pakte René de draad weer op en meldde zich aan als speler van het 7e elftal. Inmiddels is René een vaste kracht geworden binnen het team en scoort er weer lustig op los.

In de voetbalhistorie van SV Dalfsen zal René Eijkelkamp ongetwijfeld een onuitwisbare plaats blijven innemen.

 

Dirk Mosterman (uit Rondom Dalfsen nr. 60)

Reacties