Verhaal

Activiteiten bij SVS Schalkhaar, 1977 (film)

Activiteiten bij SVS Schalkhaar, 1977 

Op 9 oktober 1974 verslaat het Nederlands voetbalelftal in Helsinki Zwitserland met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. Centrumspits Ruud Geels maakt in de 39ste minuut het enige doelpunt. Theo de Jong en Dick Schneider spelen hun laatste interland voor Oranje. Derk (Dick) Schneider (Deventer, 21 maart 1948) is een voormalig Nederlands voetballer. Hij kwam onder meer uit voor Go Ahead (later Go Ahead Eagles geheten), Feyenoord en het Nederlands elftal.

Schneider speelde vanaf zijn tiende voor Go Ahead en maakte op zijn zeventiende zijn debuut in de Eredivisie. Hij speelde voornamelijk als rechtervleugelverdediger, maar werd ook als centrale verdediger en linksback opgesteld. In 1970 ging hij voor een transfersom van 350.000 gulden plus aanvaller Ruud Geels van Go Ahead naar Feijenoord. Twee keer werd hij met Feyenoord landskampioen en in 1974 won de ploeg de UEFA Cup. Schneider maakte op 3 mei 1972 zijn debuut voor het Nederlands elftal, in een wedstrijd tegen Peru. Tussen mei 1972 en oktober 1974 speelde hij elf interlands, waarin hij twee keer scoorde. Voor het WK van 1974 werd hij echter gepasseerd.

In het seizoen 1977/78 raakte Schneider op een zijspoor bij Feyenoord. In januari 1978 keerde hij terug naar Go Ahead Eagles. In 1981 verkaste hij naar Vitesse en een jaar later stopte hij met betaald voetbal en ging hij voor amateurclub FC Zutphen spelen. In maart 1983 tekende Schneider echter samen met doelman Jan Jongbloed bij Go Ahead Eagles, dat in degradatiegevaar verkeerde. De ploeg wist zich te handhaven in de Eredivisie. Schneider vertrok in de zomer van 1983 naar FC Wageningen, waar hij in 1984 zijn voetballoopbaan definitief afsloot.

In de collectie van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) bevindt zich een film waarin Go Ahead Eagles in een fragment voorkomt.

Activiteiten bij voetbalvereniging SVS Schalkhaar, o.m. jongens verzamelen bij de kantine; hijsen van de clubvlag; jeugdvoetbalwedstrijd; voetbalwedstrijd van het eerste elftal van SVS tegen Go Ahead Eagles

 

Reacties