Nieuwsbericht

Terugblik netwerkdag 'Hoe schrijf ik geschiedenis?'

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van de Provinciale Netwerkdag Cultuur Overijssel genaamd ‘Hoe schrijf ik geschiedenis?’. Op vrijdag 16 juni verzamelden historische verenigingen, gemeentes en organisaties zich bij ‘Het Centrum’ in Nijverdal.

Deze dag stond in het teken van samenwerken en verbinden. Onze directeur Arie Slob opende de dag samen met Hester Maij, gedeputeerde van de provincie. Hester Maij heeft nog eens het belang van zulke netwerkdagen duidelijk gemaakt en ook hoeveel waarde de provincie hieraan hecht. Een welkome boodschap aan de ruim tachtig aanwezigen van allerlei verenigingen en organisaties.

Er werden verschillende workshops gegeven, een lezing door Alexander Münninghoff (auteur van het boek 'De Stamhouder') en een muzikale en humoristische voordracht door Herman Kampman en Jan Niewold!

De workshops werden enthousiast bezocht: zoutgeldkohieren door Jos Mooijweer (Historisch Centrum Overijssel), oral history door Ewout van der Horst (Stichting IJsselacademie), auteursrechten door Judith Blijden (Kennisland), oorlogsbronnen door Edwin Klijn (Netwerk Oorlogsbronnen), fondsenwerving door Eléon de Haas (Cultuurmakelaar), het schrijven van geschiedenis door Frank Inklaar (auteur en docent) en MijnStadMijnDorp door Marina van der Ploeg (Historisch Centrum Overijssel).

De hoofdspreker van de dag, Alexander Münninghoff, nam iedereen mee door zijn jeugd. In 2015 won hij de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek ‘De Stamhouder’.

In de lunchpauze kon iedereen gratis het nabijgelegen Memory Oorlogs- en Vredesmuseum bezoeken. Hier werd dan ook veel gebruik van gemaakt.

Wij sloten samen af met een heerlijk buffet. Een paar kilo en een hoop contacten rijker keerde iedereen tevreden huiswaarts!

Een geslaagde dag!

Was jij niet aanwezig bij de netwerkdag maar ben je wel heel nieuwsgierig geworden? In de bijlagen op deze pagina vind je een aantal van de presentaties van de sprekers.
De presentatie van de workshop Oorlogsbronnen door Edwin Klijn is te bekijken via deze link: https://www.slideshare.net/Oorlogsbronnen/nob-workshop-provinciale-netwerkdag-cultuur-overijssel-edwin-klijn-16-juni-2017​

Van de workshop MijnStadMijnDorp is een fysieke brochure: 'Meedoen met MijnStadMijnDorp'. Wil je deze ontvangen? Stuur dan een mailtje met jouw gegevens naar info@mijnstadmijndorp.nl

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst..

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan