Nieuwsbericht

Onze beeldbank gaat ‘verhuizen’!

De beeldbank van het HCO met foto’s en films gaat verhuizen (migreren) naar een andere database. De belangrijkste reden hiervoor is om aan te sluiten op landelijke ontwikkelingen en de wens om beeldmateriaal in dezelfde database te kunnen beschrijven waar ook onze archieven in worden ontsloten. Jij als gebruiker kunt dan in één database zoeken naar archieven en naar beeldmateriaal.

Met de keuze voor de nieuwe database kiezen we ook meteen voor een verbeterde kwaliteit van de beeldbank, zowel voor locatie Zwolle als Deventer. Achter de schermen zijn we hard aan het werk. Om deze klus goed te kunnen uitvoeren en om aan te sluiten bij de recente ontwikkelingen bij de auteurswetgeving hebben we besloten onze beeldbanken tijdelijk offline te halen vanaf aanstaande woensdag 13 juni. Wij zullen vanaf 1 juli telkens op kwaliteit gecontroleerde delen van onze prachtige collecties weer opnieuw publiceren. Deze collecties zullen wij maandelijks vermelden in onze nieuwsbrief en op de websites zodat je goed op de hoogte blijft.

Voor jou als gebruiker betekent dit wellicht een tijdlang enig ongemak maar we hopen met onze verbeterde beeldbanken je straks beter van dienst te kunnen zijn. De beeldcollecties van Deventer gaan niet mee in de migratie en zijn gewoon in te zien via de website en/of op de studiezaal in Deventer.

Vragen over dit bericht of onze beeldcollecties kun je sturen naar: contacthco@historischcentrumoverijssel.nl

Wil je op de hoogte blijven over de voortgang van de verhuizing? Meld je dan via het aanmeldformulier aan voor onze nieuwsbrief of houd onze websites in de gaten.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan