Nieuwsbericht

Nieuwe boekuitgave: Verhalen van nu

‘Verhalen van nu’ is een boek voor mensen van boven de 70 die weer eens wat sfeer willen proeven van de tijd waarin zij opgroeiden. In het boek worden meer dan honderd verhalen verteld over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw. Door de persoonlijke en directe manier van vertellen, meestal in de ik-vorm, kan de lezer zich goed inleven in de tijd die wordt beschreven.

De verhalen  beschrijven de jeugd van de auteurs op een herkenbare en aansprekende manier, soms prikkelend en relativerend, vaak met humor en met liefde.  Door de vele foto’s is het ook prettig om in het boek te bladeren.

Het boek is een feest van herkenning voor 70-plussers. En verder is het aantrekkelijk voor iedereen die meer wil weten over de tijd(geest) waarin ouders of grootouders opgroeiden.

Wat maakt het boek bijzonder?

  • Bijna elk verhaal wordt geïllustreerd met één of meer foto’s uit de vorige eeuw. De (193) foto’s vertellen echter ook een eigen verhaal; bladeren in het boek levert veel herkenning op.
  • Het trefwoordenregister vergemakkelijkt het zoeken naar een onderwerp. De verhalen zijn bovendien ingedeeld in hoofdstukken zoals school, beroepen, vakantie & vrije tijd, oorlog, Sinterklaas, winter, etc, wat het vinden van een geschikt verhaal nog eenvoudiger maakt.
  • Het boek zal ook 70-plussers aanspreken die niet zo vaak op internet te vinden zijn of die liever uit een boek lezen dan van een beeldscherm. Door de redelijk grote letters (Lucida sans Unicode 11pts) is het voor hen goed leesbaar.
  • 37 van de verhalen geschreven zijn door inwoners van de noordelijke provincies .
  • De verhalen zijn gratis ter beschikking gesteld door (52) schrijvers uit verschillende delen van het land, die doorgaans schrijven voor (websites van) Historische verenigingen. Ook een aantal verhalen uit MijnStadMijnDorp zijn in het boek opgenomen.

Ook geschikt om voor te lezen aan ouderen met dementie

-De verhalen worden verteld door volwassenen over hun jeugd, dus vaak vanuit het perspectief van een kind. Voor ouderen met dementie dus heel herkenbaar. Het taalgebruik is hier en daar aangepast, maar niet kinderachtig of neerbuigend. Op de foto’s zijn vaak kinderen afgebeeld.   

-De onderwerpen in het boek zijn voor jongere verzorgenden of familieleden vaak nieuw en verrassend. Dit geeft ouderen met dementie voor de verandering een voorsprong. Zij zijn de experts. Dat versterkt de levendigheid van het contact.

Van elk boek gaat €7,70 naar de Stichting Alzheimer Nederland. De opbrengst tot nu toe is hier te volgen:

https://www.inactievooralzheimer.nl/verhalenvannu

Verhalen van nu” over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw. 184 bladzijden, A4 formaat, met trefwoordenregister en hard kaft.

Verkrijgbaar bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/verhalen-van-nu/ en bij http://www.dementie-winkel.nl/verhalen-van-nu

voor €24,95

 

 

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan