Nieuwsbericht

Geslaagde MijnStadMijnDorp netwerkdag 2018

Vele historische verenigingen, kleine musea en andere instellingen die zich met historisch erfgoed bezig houden wisten afgelopen vrijdag (2 november) de weg naar Nijverdal te vinden voor de MijnStadMijnDorp netwerkdag 2018. Met meer dan 90 deelnemers zat de zaal goed vol.

Van tevoren konden deelnemers vragen over de twee onderwerpen van de netwerkdag insturen, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Auteurswet. Dit werd dan ook goed opgepakt: we kregen in totaal zo'n 4 pagina's aan vragen binnen.

Na een korte inleiding van Vincent Robijn, directeur Historisch Centrum Overijssel (HCO), waarin hij iedereen welkom heette, sprak Margreet Vink, archivaris en Functionaris Gegevensbescherming bij het HCO, over de AVG. Judith Blijden van Kennisland hield een duidelijke presentatie over auteursrechten waarin ze de vragen vanuit de zaal doornam.

Hoewel beide onderwerpen veel vragen oproepen kunnen we door zulke netwerkdagen kennis en ervaring met elkaar delen zodat we makkelijker kunnen omgaan met de moeilijkheden die de wetgevingen met zich meebrengen. Onder andere via het platform MijnStadMijnDorp wordt dan ook zoveel mogelijk kennis en ervaring tussen alle deelnemers gedeeld. Niet alleen vanuit het HCO maar ook vanuit de historische verenigingen en musea. Onderling worden de banden dan ook steeds sterker.

Houd het forum op MijnStadMijnDorp goed in de gaten voor de presentaties van de sprekers tijdens de netwerkdag en deel ook zelf uw kennis over en ervaring met deze onderwerpen.

https://www.mijnstadmijndorp.nl/forums/informatie/auteursrechten#

 

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan
afbeelding van Willem Schreurs
Namens het Poparchief Twente : Was een nuttige en goed georganiseerde dag. Onze dank aan allen die dit hebben gerealiseerd !
afbeelding van MSMD administrator
Bedankt, goed om te horen!