Nieuwsbericht

Geesteren tijdens de Tweede Wereldoorlog

Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding, presenteert de Stichting Heemkunde Geesteren (SHG) zaterdag 25 april a.s. een speciale uitgave van de Heembode Geesteren; het ca. 300 pagina’s bevattende verhalenboek getiteld ‘Oorlog in herinnering’. In het boek komen oorlogskinderen uit de Randstad uitvoerig aan het woord. Zij verbleven tijdens de Hongerwinter 1944-1945 bij gastgezinnen in Geesteren.

Ook werden uit de mond van (oud) inwoners van Geesteren die de oorlog aan den lijve ondervonden, tal van gebeurtenissen uit die tijd opgetekend. Ten tijde van de oorlog waren deze mensen nog kind of net jongvolwassene. Inmiddels zijn zij 80 jaar of ouder. Zonder hen zou dit boek, dat ook gezien moet worden als een naslagwerk voor de volgende generaties, niet tot stand zijn gekomen. De schrijvers hebben geprobeerd alle herinneringen zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven.

Al met al bevat het boek bijna 40 afzonderlijke hoofdstukken, welke zijn omlijst met vele authentieke foto’s uit de oorlogsjaren 1940-1945 in Geesteren (ov). De opgetekende verhalen bieden een prachtige inkijk in het alledaagse leven in een klein dorp in Twente. Het laat zien hoe de mensen op het Twentse platteland in die tijd woonden, werkten en leefden en hoe de oorlogskinderen hun tijd in Geesteren (ov) beleefden. Het boek is min of meer een leesboek geworden met als rode draad de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Geesteren (ov). Dit boek mag in uw collectie niet ontbreken.

*U kunt het boek nu al bestellen voor € 17,50 + € 6,50 verzendkosten op www.stichtingheemkundegeesteren.nl. Na ontvangst van het verschuldigde bedrag wordt u het boek, de week na de presentatie, toegezonden. Het boek ligt vanaf dinsdag 28 april a.s. ook te koop bij Horlogerie Truus Silderhuis en bij Veldhuis Huishoudartikelen en Speelgoed te Geesteren (ov) voor de prijs van € 17,50.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan