Nieuwsbericht

Erfgoed Rijssen-Holten en MijnStadMijnDorp gaan samenwerken

Rijssens verjaardagscadeau: Veanster op Riessen en Oaweriessel
 

Het cultureel-historisch platform Erfgoed Rijssen-Holten (ERH) en het Overijsselse platform MijnStadMijnDorp (MSMD) van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) gaan intensief samenwerken.

Doel van de samenwerking is dat bezoekers van ERH en MSMD over en weer maximaal kunnen profiteren van de enorme hoeveelheid aan wederzijdse gegevens. Er is een digitale koppeling in de maak, waardoor websitebezoekers gemakkelijk van elkaars beelden, documenten en films kennis kunnen nemen. De digitale koppeling wordt financieel mogelijk gemaakt door een gift uit het jubileumfonds Rijssen 775 jaar Stad. Zowel ERH en MSMD zijn blij met dit verjaardagscadeau waarvoor financiering werd aangevraagd onder de naam “Veanster op Riessen en Oaweriessel”.   

De medewerkers van de musea van Rijssen en Holten zijn al vele jaren bezig historisch beeldmateriaal te verzamelen en te digitaliseren. Na selectie worden de foto’s voorzien van alle beschikbare informatie en op de website Erfgoed Rijssen-Holten gezet. De opslag van data en de website Erfgoed Rijssen-Holten is mogelijk gemaakt door software van de gemeente Rijssen-Holten die ook wordt gebruikt voor de eigen gemeentelijke archivering.

Naast beeldmateriaal van de Rijssense en Holtense musea zijn op de site Erfgoed Rijssen-Holten ook video’s te zien, kranten, huwelijks-, overlijdens- en geboorteakten. De nieuwe koppeling geeft inwoners van Overijssel en andere geïnteresseerden de gelegenheid om digitaal alles gemakkelijk te bekijken op ERH. Omgekeerd kunnen bezoekers van ERH straks soepel doorklikken naar het Overijssel brede platform MSMD. Daarop staat een schat aan beeldmateriaal en verhalen over de Overijsselse steden en dorpen.

Beide platformen slaan de handen ineen om de koppeling te kunnen maken, waarbij de eigen websites volledig behouden blijven. In het najaar worden de resultaten getoond aan het publiek: een blijvend verjaardagscadeau voor alle inwoners van Rijssen en heel Overijssel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beeld: HCO

Fotobijschrift: Van links naar rechts Marina van der Ploeg (MSMD), Gerrit Dannenberg (Rijssense Musea), Gerrit te Winkel en Jochem IJmker (beiden Oudheidkamer Hooltn), Marieke Steegmans (HCO), Jan Beumer (voorzitter Oudheidkamer Hooltn), HCO-directeur Vincent Robijn, Jannes van de Willige (projectleider Erfgoed Rijssen-Holten)

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan