Video

Waar de varkens blijven?

Omschrijving

Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt: aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.

Gegevens

Datum: 
1955
Locatie: 
Almelo
Identificatie nummer: 
NL-ZlHCO_BB02502

Reacties